ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА SPEECHLAB 2.0 ANDROID

 

 

Приложението SpeechLab 2.0 може да бъде закупено от SlideME - онлайн магазин с приложения за мобилни устройства с операционна система Android.

Преди да инсталирате SpeechLab 2.0, е необходимо да изтеглите и инсталирате SlideME Marketplace на вашия мобилен телефон или таблет с Android. Ако вече сте инсталирали приложението SlideME Marketplace на вашето устройство то преминете директно към стъпка 2.

 

1.         Инсталиране на SlideME Marketplace

 

1.1.      Изтеглете SlideME приложението за Android от сайта на онлайн магазина. Линкът за изтегляне се намира под заглавието Download SAM. Можете да използвате и директния линк: http://SlideME.org/sam.apk.

Ако сте изтеглили приложението чрез браузър на вашия компютър, е необходимо да го прехвърлите на мобилното устройство с помощта на кабел за данни или посредством BlueTooth връзка.

1.2.      Уверете се, че в настройките на операционната система е разрешено инсталирането на приложения от неизвестни източници.

1.3.      Инсталирайте приложението, като използвате файлов мениджър, за да го активирате.

 

 

2.         Закупуване на SpeechLab 2.0 от SlideME Android Market.

 

Тази стъпка може да бъде изпълнена в уеб браузъра на вашия компютър, мобилен телефон  или таблет.

2.1.      Създайте си профил в SlideME на адрес: http://SlideME.org.

2.2.      Впишете се в профила си, отворете раздел Applications и потърсете приложението SpeechLab 2.0.

2.3.      В страницата с намерените резултати, активирайте линка към приложението.

2.4.      Ще се отвори страницата на SpeechLab 2.0, където трябва да посочите линка WebBUY, за да започнете процеса по закупуване на приложението.

2.5.      В следващата страница трябва да изберете метод на плащане. Посочете линка Direct Pay и изберете радио бутона, който ще се появи под него. Потвърдете избора си с бутона Continue.

2.6.      Ще се отвори нова страница, в която трябва да попълните необходимите данни за банковата ви карта и всички останали полета.

2.7.      Натиснете бутона Review and continue и следвайте стъпките за потвърждаване на плащането.

 

 

3.         Инсталиране на SpeechLab 2.0

 

Следващата стъпка се изпълнява на мобилен телефон или таблет, на който е инсталирано приложението SlideME Marketplace.

3.1.      Стартирайте приложението SlideME Market.

3.2.      Потвърдете, че приемате условията за ползване, Отворете менюто и изберете StorageLocker.

3.3.      Въведете потребителското име и паролата на профила ви в SlideME и натиснете бутона Login.

3.4.      Изчакайте, докато се появи списъка със закупените приложения. Изберете SpeechLab 2.0.

3.5.      На следващия екран трябва да изберете бутона Download.

3.6.      Продължете инсталирането, като изберете бутона Install.

3.7.      След кратка пауза ще се появи стандартния инсталатор на приложения в Android. Натиснете бутона Install.

3.8.      След завършване на инсталирането, натиснете бутона Open, за да стартирате приложението. Можете да го стартирате и на по-късен етап от списъка с приложения, където то ще бъде налично под името Настройки на SpeechLab.

3.9.      При първото стартиране на приложението, от интернет ще се изтеглят данни с размер около 15 мегабайта. След инсталирането им на устройството, те ще заемат около 97 мегабайта. За да започнете изтеглянето и инсталирането на тези данни, изберете бутона Install. След приключване на процеса, натиснете бутона Finish. Ще се отвори списъкът с настройки на SpeechLab 2.0. В случай, че не желаете по-специални настройки директно излезте от приложението.

 

4.         Задаване на SpeechLab 2.0 като синтезатор по подразбиране

 

4.1.      Влезте в секцията Синтезиран говор или Настройки на текст към реч в настройките на телефона. В новите версии на Андроид (от 4.0) това става през секцията Език и въвеждане. В по-старите версии това става през секциите Глас. въвежд. и извежд..

4.2.      Изберете “SpeechLab 2.0” от опциите за система или машина .

4.3.      Ако версията на Андроид е под 4 трябва да изберете “SpeechLab 2.0” от списъка появяващ се под Система по подразбиране.

4.4.      За да проверите дали инсталацията е успешна изберете опцията Чуйте пример. Би следвало да чуете примерно изречение изговорено с гласа Гергана.